22. Het weekend thuis

Het weekend is heel erg fijn geweest. Het was zo fijn om Jolijn gewoon weer naast me te hebben in bed. En gewoon met z’n vieren weer thuis zijn en niet elke keer hoeven nadenken wie waar slaapt, wie Lucas ophaalt, waar Lucas moet blijven en wie waar eet. Gewoon even lekker bij elkaar zijn.

Het hielp daarbij ook enorm dat het met Jolijn gewoon goed ging dit weekend. Ze ademt veel rustiger, is over het algemeen veel rustiger en wat het fijnst was, was dat ze niet meer van die momenten had waarbij ze niet te troosten was. Als ze nu wat onrustig was, konden we haar gelukkig binnen 10 minuten troosten. Ze lag zondag wel iets meer bij ons, maar dat is ook prima.


Zaterdag kregen we een fotograaf van Make a Memory. Deze stichting had ik vrijdag gebeld en ze konden al direct de volgende dag. Echt zo ontzettend fijn dat dit bestaat. Toen de fotograaf kwam, was Jolijn echter al een tijdje wakker en niet heel blij meer. Gelukkig woont de fotograaf in de buurt en wilde ze de volgende dag ook wel terugkomen als wij zouden bellen. Het is met Jolijn namelijk absoluut niet te timen wanneer ze goed is en wanneer niet. Zondag kwam ze dus nog een keer en we hebben al een paar foto’s kunnen zien en die zijn zo mooi geworden. We zijn echt zo dankbaar dat dit bestaat en dat we dit nu hebben!

Zondag mocht Lucas met opa en oma mee naar Dinoland. Hij had even de volledige aandacht en was er lekker op uit. Wij zijn toen naar de stad gegaan om even een ijsje te eten en omdat Jolijn goed ging, hebben we zelfs nog even op een terrasje gezeten. We hebben echt zo enorm genoten van het thuis zijn en hadden echt wel vertrouwen dat we dit gewoon thuis konden doen. We hopen dan ook echt dat ze komende week niet lang in het ziekenhuis hoeft te blijven.